23 Aralık 2016 Cuma

Web Tabanlı KökTürkçe Klavye

Göktürkçe Sanal Klavye


Orhun
Yenisey

Tarayıcınız canvas özelliğini desteklemiyor.






Yaptığımız klavyeniŋ içine Göktürkçe harfleri destekleyen bir font gömdüğümüz için klavyede Göktürk harflerini görürsüŋüz; ama kopyalayıp bir yėre (facebook, twitter vs...) yapıştırdığıŋızda, diğer yazılımlar Göktürkçeyi destekleyen bir font kullanmıyorsa, yapıştırdığıŋız yėrde kutucuklar görebilirsiŋiz. Onlarda da görebilmeŋiz için diğer yazılımlarıŋ fontunu Göktürk harflerini destekleyen bir fontla değiştirmeŋiz gerekir.

Yine de fontuŋuzu değiştiremiyorsaŋız, bu sorunu yazıyı resme dönüştürerek kaydėtmeŋizi sağlamakla aştık. Kaydėderken, eğer yazıyı başka bir resmiŋ üstüne yapıştımayı düşünüyorsaŋız arkaplan saydam (şeffaf) seçeneğini seçiŋ, resim png dosya olarak kaydėdilecektir. Resmi sosyal ortamlarda paylaşmayı düşünüyorsaŋız, arkaplanı beyaz olarak kaydėdiŋ, jpg olarak kaydėdilecektir. Kaydėderken istediğiŋiz font rengini seçebilirsiŋiz.

14 yorum:

  1. Hocam size yazi gondersem okuya bilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba hocam, öğrenmeye nasıl başlayalım?

    YanıtlaSil
  3. İyi günler. Tuğrul Çavdar 2019 fontunu kullanıyordum. Ama ğ ve j harflerine basınca çıkan Göktürkçe harfler çıkmaz oldu sebebi nedir acaba?

    YanıtlaSil
  4. 𐱅𐰇𐰼𐰜:𐰋𐰃𐱅𐰃𐰏

    YanıtlaSil
  5. Sn. Tugrul Bey,
    Öncelikle esenlikler saygılar sunarım. Sizden bir istemim olacak nasıl yol ve yön gösterirsiniz. telefonuma (iphone pro-11) göktürkçe klavye yazılım indirmek isterim.Nasıl yardımcı olursunuz. şimdiden ilginize çok sağ olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz IOS tabanlı bir yazılım yapmadık. Buradaki web tabanlı klavyeyi kullanabilirsiniz. Bir ara IOS markette bir KökTürkçe klavye vardı ama sanırım şimdi yok.

      Sil
  6. Hocam biliyorsunuz ki telefona font indiremeyiz. Sizden ricam resim olarak indirirken sizin yaptığınız fontlara göre indirme seçeneği gibi bir seçenek olması. Bilgisayarda fontu indirdiğimden sorun yaşamıyorum, Ekranda font seçme özelliği olsa ve biz resim olarak indirirken seçtiğimiz fonta göre indirilse iyi olurdu açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çevirici ve klavye için böyle bir seçenek eklemeyi düşündüm ama zaman bulup kodla oynamam lazım.

      Sil
  7. hocam ben bir yazılımda kullanınca kelime ayracı çıkmadı, yazı ters oldu ne yapmalıyım ve gerekicekse dil java

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Windows sürümünüz kaç? Normalde bu klavye Windows 10 ve yukarısında sorunsuz çalışıyor.

      Sil
    2. macOS 14.3.1

      Sil
  8. windows değil, mac kullanıyorum. Sürümü 14.3.1

    YanıtlaSil